dilluns, 4 d’octubre del 2010

TEXT ARGUMENTATIU

Es prohibeix torejar a Catalunya

La prohibicio de torejar a Catalunya és una qüestio d'humanitat més que una llei, ja que igual que es considera inhumà i cruel torturar una persona, ho és també fer-ho a un animal. Com es pot considerar un espectacle tradicional la mort amb sofriment d'un animal? Els amants d'aquesta tradicio afirmen que si ens fixem en la tècnica i l'entreteniment i no pas en la mort de l'animal és un espectacle magnific. Però tot i aixi, si el torero no aconsegueix matar-lo amb les llances, el mata clavant-li un punyal al coll.

Crec que Catalunya ha prohibit el que es considera a Espanya una tradicio cultural per dos motius importants entre altres. En primer lloc perquè es considera una pràctica cruel i injusta, i de manera indirecta, opino que és una provocacio i una falta de respecte als que es dediquen a protegir els animals, poden ser associacions o bé persones individuals que es dediquen a aquesta tasca.
En segon lloc, per desmarcar-se, en certa manera, de la resta d'Espanya. Això consolidirà els seus intents d'independència. Un diferència més amb la resta del pais.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada