dilluns, 4 d’abril del 2011

L'enigma del silenci

Entro a l'aula. Faig el meu recorregut habitual fins a la meva taula. Els alumnes estàn distrets, tots agrupats de punta a punta de la classe i riguent entre ells. S 'han adonat de meva presència i els grups comencen a dissipar-se.
Cada un dels alumnes s'asseu al seu lloc. No dic res. Es força difícil mantenir una cara serena i seria en veure totes les mirades a sobre teu. Me faig mil preguntes mentre que cada un dels meus alumnes manté una expressió perplexa. Quins nervis! Me començo a sentir força incomode i ells també. Me suen les mans.
Del fons de la classe s'escapen unes rialletes, intento mantenir una expressió indiferent. Alguns comencen a desviar la mirada. Comensu a tenir tics a la cara a causa del nerviosisme. Només falten tres minuts perquè s'acabi aquest exercici. Amb el silenci, aquests tres minuts es fan eterns. Aleshores, amb un posat tranquil, pregunto:
-Què passa aqui?
A poc a poc es comença lentament una discussió sobre quins efectes té el silenci a sobre nostre. Per què ens incomode tan el silenci? Per què ens sentim millor amb el soroll?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada